Det här händer under Kokkaffefestivalen 2019

 

Biljettpris endast 150 kr, och då ingår camping och allt ovan!

 

Brasshäng med gokaffe

Det här är festivalens kärna, hela anledningen till att vi ordnar Kokkaffefestivalen – att kunna umgås runt en lägereld med gamla och nya vänner, dricka kaffe, eller något annat som man gillar, snacka skit eller allvar, tälja på en sked eller bara sitta tyst och lyssna på brasans knaster och de andras samtal.
Festivallivet behöver inte vara mer komplicerat än så!
För gohänget i tiden

Folkmusikbandet RASK

Förra året gjorde RASK succe med sin glada och dansvänliga folkmusik. Det är med glädje vi välkomnar dem och deras till förra årets festival specialkomponerade låt Kokkaffe!
RASK har både sina fingrar och fötter i jorden. De bor i Mattmar på Yoga Centret och spelar de inte musik så lär de ut Yoga, Meditation och Taichi. De är sprudlande trio med glad och svängning musik. RASK spelar eget material och den musik som valt att komma till dem är som lik dom själva, jordad Jämtländsk folkmusik. Sitt stilla, lyssna och njut eller dansa och ha kul till RASKS toner.
RASK kommer spela lördag runt 19.00 

Magisk musik med Viktor Ström

Förra året avslutades med att Viktor Ström bjöd på en ljud- och ljusshow i den kalla och gnistrande höstnatten. Det var ett värdigt avslut och år har han med sig en del nytt och en del gammalt och kommer göra sitt yttersta för att höja mysfaktorn ännu ett snäpp!
Viktor börjar spela sen lördagskväll!

Bastubad

Vi på Kokkaffefestivalen älskar att basta och kallbada, så känner du dig lite frusen, gå och tänd i bastun om den inte redan är varm. Sedan är det bara att fortsätta basta så länge du vill och orkar. Förra året hade vi ett glatt gäng som spenderade i stort sett hela festivalkvällen i bastun, är det din grej, häng på!

Nyfikenhetstäljning

Sätt dig ned och tälj dig bort med oss. Hemslöjdskonsulenterna erbjuder Nyfikenhetstäljning för stora och små händer under lördagen. Prova på under erfaren handledning. Kom och tälj något användbart, lite småslöjd och praktiska prylar du kan använda i vardagen. Eller kom och tälj, bara för att det är roligt.
Du behöver ingen erfarenhet, verktyg och material finns, ingen deltagaravgift, drop in.
Hos oss kan du tälja mellan 13.00-18.00 på lördagen
Om vädret tillåter kan det hända att vi täljer lite till på kvällen. ?

Program för barnen

I år erbjuder vi alla barn lite egna aktiviteter mellan 13 och 18. Vill ni komma innan och grilla lite korv eller något annat så finns det brasor att grilla vid.

  • Nyfikenhetstäljning för stora och små händer  – se ovan
  • Barnbastu – vi eldar varsamt för en barnvänlig upplevelse
  • Tribal målning med Anna Stillwell
  • Prova på kajakpaddling – se nedan

Självklart får barnen delta i allt annat också och vara med under kvällen.

Barn går gratis på festivalen men vi vill att medföljande föräldrar köper biljetter!

Prova på Kajakpaddling

Vi, från kajakklubben Årekanotisterna lägger i några av våra klubbkajaker på vattnet under Kokkaffefestivalen. Vill du testa en slättvattenkajak, en freestylekajak eller spela kajakpolo med oss? Självklart har vi med oss barnkajaker och våtdräkter!
Kom och prova på. Vi berätta gärna vad vi gör omkring Åre.
Kajakklubben finns på plats från lördag förmiddag och så länge det är ljust.

Meditation mm i Yurtan

I Yurtan hittar du aktiviteter som kan expandera ditt fysiska och mentala välmående. t ex håller Maria Alvstjärne i trummeditation, ett mycket uppskattat inslag från förra året.
I år kommer det även att hållas i en workshop i hur andningen kan förbättra ditt fysiska och mentala mående.

Knivmakare 

Knivmakare Patrik Nilsson gör bruksknivar, smycken i fossil valrosstand och mammutelfenben som är ca 20.000 år gamla. Han gör även kåsor och andra träsniderier och smycken.

Fotoutställning av lokala fotografer

 ”Jonas Höglund, fotograf som helst fotograferar natur och människor och djur i sitt naturliga element. Jag älskar fjällen under alla årstider men specielt det låga midvinterljuset över fjällen! Jag kommer ställa ut en del canvas under festivalen!”

Fotograf Jonas Höglund

Fotograf Frida Berglund, visar upp en samling av egna projekt. Jag gillar att fokusera på färg och ljus och ett samarbete mellan människan och naturen.”

Fotograf Frida Berglund