Detta händer i Jurtan

Jurtan är Kokkaffefestivalens plats för fysiska och mentala övningar, en plats för magiska och fysiska upplevelser, en plats att få nya insikter och verktyg som kan hjälpa dig i ditt liv.

Fredag

18.00 Andningsövningar med Jonas Höglund
Några lättare andningsövningar för att kunna kontrollera din anding och ditt välmående bättre. När jag började prova några av övningarna så blev det som en Wow-känsla, det var som om jag började andas för första gången. Det är ett utmärkt tillfälle att få tid att komma in i stämningen till festivalen och att få något att träna på under alla andra aktiviteer, att andas i vardagen!

19.30 paus för mat
det kommer finnas en mustig vegansk gryta till försäljning på plats för 50 kr – ta med egen kåsa och bestick!

20.30 Trummeditation med Maria Alvstjärne
Kom och var med i en helande meditativ stund långt från vardagen men med intentionen att vardagen kan komma närmare ditt inre lugn i alla situationer.

Lördag

13.00 workshop drömfångare med Klara och Maria
Lär dig hur du gör en egen drömfångare. Du hittar en del material i skogen och en del tillhandahåller vi. Ha den sen hemma i sovrumsfönstret för goda drömmar!

15.00 Aktiv meditation med Mercedes
Aktiv meditation är en meditationsform som är skapad för oss moderna människor i väst, vilket innebär att vår kropp är i rörelse, sedan följt av stillhet. Det mest effektiva tillvägagångssättet att ta oss till ett lugnare sinne är genom att röra på våra kroppar. Mindfulness i rörelse. Liknande känslan efter att ha utfört ett träningspass så känner vi oss mer närvarande i vår kropp och lugnare i vårt sinne efter att ha vart fysiska.

Denna meditation är ett dynamiskt sätt att både röra på vår kropp och meditera i ett och samma andetag! En meditation om att fylla på energi, släppa taget och bara vara.

16.30 Går du på halvfart? Vill du få mer energi?
Kan du tänka dig att hudkontakt med jorden, andas genom näsan och en skvätt Omega-3 kan hålla dig frisk och fri från kroniska sjukdomar?

Kom och lyssna till Lilian Alterskjaer, författare till boken MEDVETET BARFOTA – om jordning & att läka dina inflammationer. Hon ger dig ny kunskap, konkreta tips och verktyg för Naturlig Självläkning.

18.00 Trummeditation med Maria Alvstjärne
Trumman är ett uråldrigt verktyg för att hela sig själv, komma närmare sitt hjärta och hitta balansen i sig själv. Genom vibrationerna i trumman kommer vi lättare i kontakt med vårt innersta urväsen som känner igen den uråldriga rytmen från trumman i samklang med hjärtat.

Mellan aktiviteterna är du välkommen att komma och hänga i jurtan runt elden, få en och annan fläta eller hairwrap!